Prečo vyskúšať life coaching?

Životné poradenstvo (life coaching) je formou osobnostného rozvoja, ktorá zahŕňa prácu s koučom a má za účel zlepšiť osobný a profesionálny život a taktiež kvalitu vzťahov. Toto sú najčastejšie dôvody z ktorých ľudia hľadajú pomoc koučov:

  1. Chcú si VYJASNIŤ CIELE A PRIORITY: Veľa ľudí sa cíti byť neistých, keď ide o to čo od života očakávajú, čo by chceli dosiahnuť a hlavne ako na to. Kouč Vám môže pomôcť vyjasniť si Vaše ciele a priority a vytvoriť efektívny a realistický plán na ich dosiahnutie.
  2. Chcú PREKONAŤ PREKÁŽKY: Kouč Vám môže pomôcť identifikovať a prekonať prekážky na ceste za Vašimi cieľmi. Tieto prekážky sa môžu prejaviť ako pochybovanie o sebe, strach alebo nedostatok sebavedomia.
  3. Chcú mať VIAC SEBAUVEDOMENIA: Koučing Vám môže pomôcť v tom, aby ste mali viac sebauvedomenia – čo je kľúčovým faktorom pre osobnostný rozvoj. V rámci koučovacích sedení sa môžete viac dozvedieť o Vašich silných stránkach, slabostiach, hodnotách, postojoch a predovšetkým môžete reflektovať na to ako ovplyvňujú Váš život.
  4. Chcú nadobudnúť NOVÉ ZRUČNOSTI A SCHOPNOSTI: Koučing Vám pomôže rozvíjať nové zručnosti a nové spôsoby správania, aby ste dosiahli Vaše ciele. Ide o manažovanie času, efektívnu komunikáciu alebo vedenie ľudí.
  5. Chcú za seba prevziať ZODPOVEDNOSŤ: Koučing prospeje zodpovednosti, keďže kouč sleduje Váš pokrok, výsledky a pomôže Vám s udržaním motivácie. Súčasťou každého koučovacieho sedenia by malo byť zadanie úloh a dohodnutie ďalšieho kroku.
  6. Chcú mať MENEJ STRESU: Koučovacie sedenia Vám pomôžu redukovať stres, keďže máte podporu a niekto Vás sprevádza náročným obdobím. Kouč Vás môže naučiť rôzne stratégie a techniky na zvládanie stresu. Životné poradenstvo je teda cenným nástrojom pre každého, kto chce mať lepšiu kvalitu života, dosiahnuť svoje ciele a naplniť svoj potenciál.

Otázka na zamyslenie:

Vyskúšali by ste životné poradenstvo z niektorého z uvedených dôvodov?